Поредни зелени отличия за Девня Цимент

„Девня Цимент“ АД получи две награди на 13-тата церемония „Най-зелените компании на България“, организирана от B2B Media group. Така компанията става носител на общо 8 престижни отличия за своята работа за по-устойчива индустрия. 

Тази година наградите за компанията бяха връчени в категориите „Зелен проект“ и „Индустрия и производствен сектор“ за проекта ANRAV, който беше отличен за изключителния си принос към устойчивата индустрия и целта – създаване на първото въглеродно неутрално предприятие в страната, което по предварителни планова трябва да заработи през 2028-ма година. ANRAV е и първият в Източна Европа инвестиционен проект, получил финансиране от Фонд Иновации към Европейския съюз.

„Бизнесът и мисълта за околната среда следва да бъдат партньори за по-доброто индустриално бъдеще на България. Не можем да не бъдем отговорни към средата, в която живеем ние и нашите деца“ – коментира изпълнителният директор на „Девня Цимент“ АД, Михаил Полендаков.

„За нас е важно и показателно, че проектът ANRAV бива отличаван с толкова престижни зелени награди още преди реалното му практическо изпълнение. Това ни мотивира да изпълним крайната си цел“ – допълва Константин Божинов, ръководител на проект ANRAV.

От името на „Девня Цимент“ АД наградите получи Ивайла Василева, мениджър устойчиво развитие на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *