Обмяна на практики по темата CCUS

 

ANRAV CCUS е първият проект за улавяне и съхранение (CCS) на въглеродни емисии в Източна Европа, както и първият е този регион, финансиран от Фонд Иновации. Това е вълнуващ факт, който ние като екип имаме задължението да комуникираме с европейската аудитория. Като част от нашия календар на събития, ръководителят на проекта ANRAV Константин Божинов, взе участие в семинар за споделяне на добри практики на ЕВРОПЕЙСКАТА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ЗА КЛИМАТА, ИНФРАСТРУКТУРАТА И ОКОЛНАТА СРЕДА (CINEA) наречен „Развиващият се пазар за транспорт и съхранение на CO2 в ЕС, проведен в Брюксел през изминалата седмица.

 

Нужна е конструктивна дискусия относно политиката на ЕС и въвеждането на регулаторни изисквания по отношение на CCS за стимулиране на концепцията за CCS в Европейски съюз.

 

По време на събитието бяха представени много проекти от Европа и по света. Споделянето на опит и знания относно декарбонизацията е от решаващо значение за постигане на цялостно намаляване на въглеродните емисии в съответствие с ангажиментите, свързани с изменението на климата.

 

Като първата компания, която има намерение да изпълни CCUS проект в България, за нас е привилегия да подходим отговорно и прозрачно към разработването и внедряването на тази иновативна технология.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *