Проект ANRAV сподели своя опит по време на Седмицата на научните изследвания и иновациите 2024г.

През м. март, Константин Божинов, Мениджър на българския проект за улавяне на въглеродни емисии ANRAV, беше поканен на водещото събитие за научни изследвания и иновации на Европейската комисия – Седмицата на научните изследвания и иновациите 2024г. в Брюксел, Белгия.

В панел Подобряване сферата на научните изследвания и иновациите чрез преодоляване на разделението бяха разгледани казусите на България и Румъния, като водещи примери за синергия между енергията и транспорта в региона.

Константин Божинов, Мениджър на Проект ANRAV използва възможността да сподели научените уроци и добрите примери от проекта за улавяне и съхранение на CO2 през първата година на неговата реализация. ANRAV, с осигурено финансиране от Фонда за иновации на ЕС за 2022 г., е значим проект за Европа, целящ улавянето и съхранението на CO2 в Източна Европа. Той представя устойчиво решение за намаляване на въглеродния отпечатък на енергийно интензивните индустрии. Проект ANRAV бе споделен, като добра практика в панела Водещи примери, посветен на успешни практики в създаването на синергии между енергията и транспорта.

Заедно с бившия Министър на Иновациите и растежа Милена Стойчева, Ръководителят на проект ANRAV, се срещна с координатори на европейски проекти, както и лидери на успешни проекти, насочени към по-зелена Европа.

Събитието се оказа перфектна платформа за обсъждане на бъдещето в сферата на научните изследвания, приноса към политическите приоритети на ЕС и отбелязването на минали и настоящи постижения. Седмицата на научните изследвания и иновациите представлява серия от събития, организирани от Европейската комисия и белгийското председателство на Съвета на Европейския съюз.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *